Více jak let pomáháme přírodě EKOLOGICKÁ ČISTIČKA ODPADNÍ VODY

Čistírna odpadních vod od Hellstein šetří přírodu i rodinnou peněženku

Zajímavosti – kde ušetřit

Rodinná firma Hellstein z Kopřivnice dodává nejúčinnější ekologickou technologii na čistění odpadních vod pro domácnosti a průmysl už dvacet let. Jedinečný systém oceňují zákazníci u nás i po celém světě.

Čistírna odpadních vod od Hellstein

Není divu. Hellstein vyvíjí a vyrábí vlastní zařízení, které nevyžaduje žádnou údržbu. Snižuje tak roční náklady domácností o desítky tisíc korun a přečištěnou vodu lze navíc bez problémů znovu využít. A kdo nevěří, ať se přijede podívat do skladů v Šenově nebo v Kolíně, kde se každý může přesvědčit a nechat si navrhnout čistírnu na míru.

Celé to začalo spoluprací s německými firmami, které dohromady svedl zájem o biologické čištění odpadních vod z intenzivního chovu ryb. Na základě skvělých zkušeností a vynikajících výsledků této technologie odborníci z Hellstein navrhli jednoduché zařízení, které dokáže přečistit vodu z domácností i z průmyslové výroby.

S bezúdržbovým systémem o starost méně

Na rozdíl od ostatních čističek na trhu zařízení STMH od firmy Hellstein běží na plný výkon bez nutnosti pravidelné údržby. Jednoduchý a přitom důmyslný systém čistí vodu stabilně, nepotřebuje pravidelný přísun odpadních vod a funguje prakticky bez nepříjemného zápachu nebo hluku.

STMH je jedinou technologií na českém trhu, která pracuje na principu třístupňového čištění. Odpadní voda se postupně recykluje ve dvou nádržích a pokaždé odlišným způsobem. Nejdříve se nashromáždí v jímce, kde se usadí pevná složka a vypaří se běžné čistící prostředky. Poté voda přeteče do dalších částí a na řadu přijdou speciální bakterie, které vodu zbaví nečistot.

Náklady za vývoz žumpy jsou minulostí

„S pravidelným vývozem žumpy si už není třeba lámat hlavu. Při ceně vývozu 300 korun za kubík ušetří čtyřčlenná rodina s produkcí 150 kubíků odpadních vod ročně až 45 tisíc korun,“ upozorňuje Rostislav Hellstein.

Ani úsporami výhody STMH nekončí. Recyklovaná voda dosahuje vysokých hygienických kvalit a dá se využít na zalévání během sucha nebo na napouštění okrasných rybníčků. Pokud uplatnění pro přečištěnou vodu nenajdeme, lze ji po získání povolení vypustit do kanalizace, přilehlých potoků nebo nechat vsáknout do půdy a tím přispět ke zlepšení stavu podzemních vod.

Nákup čističky ulehčí nový e-shop

Kompletní nabídku čističek pro rodinné domy, průmyslové výrobny včetně příslušenství a doplňkových služeb najdete na novém e-shopu obchod.hellstein.cz. Zařízení si zájemci mohou objednat přímo v internetové prodejně, případně se zeptat obchodních zástupců a domluvit řešení na klíč. „S výběrem vhodné čistírny rádi našim zákazníkům poradíme. Abychom vám nákup co nejvíce zpříjemnili, připravili jsme pro vás celoroční soutěž o výhry v hodnotě 150 tisíc korun,“ doplňuje Rostislav Hellstein.

Nákup čističky ulehčí nový e-shop

Řešení na míru za výhodné splátky

Instalace domácí čističky svépomocí není pro šikovného kutila rozhodně žádný problém. Ne všichni zákazníci jsou natolik zruční. Od toho jsou tu naši konzultanti, aby připravili komplexní řešení na míru, které zahrnuje výrobu, dodávku, výkopové práce, montáž, zaškolení majitelů a spuštění odborným technikem přímo na místě. Nesmíme zapomenout také na profesionální poradenství při jednání s úřady, zpracování projektové dokumentace, přípravu jednotlivých povolení a doživotní servis.

Řešení na míru za výhodné splátky

Pořizovací cena za čistírnu na klíč se pohybuje od 150 do 250 tisíc korun. Tím se ale nesmíme nechat odradit, neboť investice zdaleka nedosahuje nákladů za každou službu zvlášť, nemluvě o ušetřeném času. Čistírnu od Hellstein si každopádně můžete pořídit i na splátky. Ve spolupráci s českým nejvýznamnějším poskytovatelem finančních služeb ESSOX nabízíme vždy variantu úvěru s nulovým navýšením. Část finančních prostředků zákazníkům dokonce vrátíme zpět v případě zpětného odkupu, pokud se rodinný domek připojí v budoucnu na nově vybudovanou veřejnou kanalizaci.

Už jste si rozmysleli, komu svěříte čištění odpadních vod? Zavolejte nám, rádi vám s výběrem poradíme.​