Více jak let pomáháme přírodě EKOLOGICKÁ ČISTIČKA ODPADNÍ VODY

Vyřešte starosti s odpadními vodami díky čistírně vod STMH. Nejefektivnější řešení již od 99 000 Kč

Čistička odpadních vod STMH5 - Ondřej K. - Petrovice

Vlastníte nebo se chystáte pořídit si nový dům, chatu či chalupu v místě bez veřejné kanalizační sítě? Na internetu najdete nepřeberné množství variant řešení, jak likvidovat odpadní vodu. Poradíme, která varianta je nejefektivnější.

Bezúdržbová čistička odpadních vod STMH od Hellstein s pořizovací cenou 99 tisíc korun za základní verzi nabízí moderní ekologické řešení pro různé typy objektů. Nenechme se však cenou odradit. Oproti běžným čističkám nebo septiku ušetříte za provoz desítky tisíc korun ročně a náklady se za pár let vrátí.

Efektivní čištění s úsporným provozem

Součástí čističky je předřazená jímka, ve které se voda předčišťuje a dochází k vypařování čistících prostředků. Pravidelně a rovnoměrně dodává odpadní vody do čistícího systému a to zabraňuje, aby mikroorganismy živící se biologickým znečištěním neodumřely, nebo se naopak nepřetížily. Zařízení se tak obejde bez odpadní vody dokonce několik měsíců. Díky stabilnímu provozu mohou „breberky“ v klidu dokonale odstranit z vody látky, které tam nepatří. Hodí se proto nejen pro rodinné a menší bytové domy nebo penziony. Jsou ideální také pro chatky a chalupy, kam se jezdí nepravidelně.

Stabilní a účinný provoz bez hluku a zápachu funguje jednoduše, samostatně a obejde se prakticky bez údržby. Pokud majitelé čističku používají správně, dokonce nemusí ani pravidelně doplňovat enzymy a mikroorganismy. Ke své práci čistírna nespotřebuje ani příliš energie. Stačí ji energie do 35 kWh na osobu za rok, což v řeči financí se jedná o roční náklady ve výši asi 800 korun.

Investice z rychlou návratností

Díky bezúdržbovému provozu majitelé čističky nejvíce ušetří za její pravidelný vývoz. Veškeré nerozložitelné látky se ukládají v předřazené usazovací jímce a nedochází k manipulaci s hygienicky závadným materiálem. Směsný kal z čističky STMH se pak odčerpává pouze jednou za tři až deset let podle zátěže. Oproti tomu klasickou žumpu nebo běžné zařízení je nutné vyvážet měsíčně. A v tom je velký rozdíl.

„Čistička měsíčně ušetří 300 korun za vývoz kubíku odpadních vod. Když si spočítáme, že čtyřčlenná rodina ročně vyprodukuje zhruba 150 kubíků odpadních vod, za jeden rok pak ušetří až 45 tisíc korun. Při ceně cca. 200 tisíc korun za zařízení na klíč se investované náklady vrátí zákazníkům během pár let,“ vysvětluje Rostislav Hellstein z firmy Hellstein, která systém dodává na český trh.

Celý systém se vyrábí ze silného polyetylénu s nerezovou vestavbou. Odolný materiál nepodléhá opotřebení, a proto vydrží bezproblémově pracovat více jak 150 let.

čistírna od 69000

Komplexní řešení za jedinou cenu

Firma Hellstein nabízí nejen samotnou čistírnu odpadních vod, ale komplexní řešení na klíč. Specialisté pomáhají zákazníkům vybrat stanici vhodnou pro konkrétní podmínky. Poradí také při jednání s úřady nebo připraví jednotlivá povolení a projektovou dokumentaci pro úspěšné schválení vodohospodářským úřadem. V ceně kompletní základní sestavy ve výši cca. 150 tisíc korun je zahrnuta nejen výroba, doprava a montáž čističky, ale také zaškolení a spuštění. Během jediného dne je možné čistící stanici namontovat, vyzkoušet, zaškolit majitele a na místě spustit.

Jednoduchý a přitom důmyslný systém umí vracet vodě život, vystačí si s málem a navíc výrazně krotí náklady na celý provoz. Uznejte sami. Není snad čistírna STMH investicí, která stojí za to?